Onze expertises

01 Advies en Studie

Bevochtigen.

Het goed beheersen van de luchtvochtigheid in de bewaarloodsen en productieruimtes leidt tot minder kwaliteitsverlies en minder gewichtsverlies. Opgeslagen producten verliezen vocht aan de omgeving door transpiratie en respiratie. Hoe droger de omgevingslucht, hoe meer vocht aan de omgeving wordt afgestaan. De juiste bevochtiging kan dit compenseren.
Engineering

Engineering.

Climanova verzorgt de werkvoorbereiding en engineering van projecten compleet in eigen beheer of via externe studiebureaus. Door een nauwe en directe samenwerking met de klant kunnen eventueel gestelde problemen vroegtijdig aangepakt worden.
Kastenbouw en Automatisering

Kastenbouw en automatisering.

Bij Climanova maken we gebruik van de kwalitatief hoogstaande producten onder andere van Siemens regelapparatuur en Danfoss frequentieregelaars. SIMATIC automatiseringsproducten en –systemen bieden een groot assortiment en is optimaal op elkaar afgestemd. Door een op maat geprogrammeerd bedieningspaneel (Touch panel) wordt het geheel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk voor de klant.
Koeling

Koeling.

Climanova ontwerpt, bouwt en beheert industriële koel- en vriesinstallaties op maat. U kunt rekenen op onze gespecialiseerde dienstverlening voor zowel kleine en eenvoudige als grote en complexe installaties. Deze dienstverlening omvat alles van engineering via montage tot dienst na verkoop. Wij zijn er voor u als koeltechnisch gecertificeerde en VCA gekeurde onderneming.
Ventilatie

Ventilatie.

Goede lucht- en klimaatcondities, gecombineerd met efficiëntie en duurzaamheid. Hiervoor gebruiken we de producten van DencoHappel. Deze producten staan voor milieuvriendelijkheid en hoogtechnologische kwaliteit en zijn bovendien gericht op de laatste trends van de techniek. Zo zorgen wij voor een optimaal klimaat.
Verwarming

Verwarming.

Op het gebied van verwarming kiezen wij voor het installeren van wandketels met een hoog rendement. Daarnaast bekijken wij graag voor u welke branders of ketels voor uw industrie geschikt zijn.
Waterbehandeling

Waterbehandeling.

Het is van groot belang dat het water van optimale kwaliteit is. Onbehandeld water bevat vele mineralen en onzuiverheden. Deze komen vrij wanneer het water opgenomen wordt in de omgevingslucht. Daarnaast kunnen bacteriën zoals legionella zich onder ideale omstandigheden snel vermenigvuldigen. Door een juiste waterbehandeling worden bacteriën afgescheiden en verdwijnen met het spuiwater of concentraat. Een goed werkende waterbehandeling verlengt de levensduur en bevordert de bedrijfszekerheid van de installatie.
Zonne-energie

Zonne-energie.

Bewust omgaan met energie is een streefdoel van Climanova. Daarom zijn wij ons steeds meer aan het oriënteren op het aanwenden van groene energie. Wij coördineren de volledige werkzaamheden met betrekking tot het plaatsen van een hoogspanningscabine, het plaatsen van zonnepanelen, assistentie bij het aanvragen van groene stroomcertificaten in België en de integratie op de bestaande elektrische installatie middels EMS.